500 yıllık kabe örtüsü o camimizde!!

500 yıllık Kabe kapısı örtüsü Mısır'ın fethiyle elde edilen kutsal emanetlerle birlikte İstanbul'a getirildikten sonra Yavuz Sultan Selim tarafından Bursa Ulu Cami'ye hediye edildi. geçen süre içinde hasar görülmüş olan örtü restorasyonun ardından eski haline dönüştürüldü ve Ulu Cami'de sergilenmeye başladı.

Bursa Ulu Cami'ye hediye edilen 500 yıllık Kabe kapısı örtüsü, uzun süren yenileme çalışmalarının ardından sergilenmeye başlandı.

500 yıllık Kabe kapısı örtüsü Mısır'ın fethiyle elde edilen kutsal emanetlerle birlikte İstanbul'a getirildikten sonra Yavuz Sultan Selim tarafından Bursa Ulu Cami'ye hediye edildi.

Geçen sürede çeşitli nedenlerle zarar gören örtü, Nisan 2013'te Büyükşehir Belediyesi Konservasyon Merkezi'nde bakıma alındı. El değmeden lazerle yapılan 6 aylık restorasyonun ardından eski haline dönüştürülen örtü, Ulu Cami'de oluşturulan iklimlendirmeli özel bir vitrinde sergilenmeye başladı.

Tarihi camide minberin sol tarafında yapılan özel bölmede sergilenen Kabe kapı örtüsünü gören vatandaşlar ilgiyle inceleyip hatıra fotoğraf çektiriyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Kabe örtüsü önünde dua edip namaz kılan vatandaşlar, Ramazan’ın ilk gününde bu sürprizle daha da mutlu olduklarını belirtti.

'İNSANIN SAATLERCE BAKASI GELİYOR'

Ziyaretçilerden Vedat Yıldız, "Ramazan'ın ilk gününde Ulu Cami'ye geldik, İstanbul’dan geldim. 500 yıllık Kabe örtüsünün çok güzel bir şekilde restore edildiğini gördüm.

ma2zu_1403961679_4644.jpg Çok güzel olmuş. Bu örtüyü görünce içim ürperdi, onun için cami, ortam müsait, çok güzel olmuş, Ramazan’ın ilk günü daha da mutlu olduk." dedi.

Bilal Aslan ise şöyle konuştu: "Burada 500 yıllık Kabe örtüsünü görünce insan tuhaf oluyor, tüyleri diken diken oluyor, insanın saatlerce bakası geliyor. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim."

Böyle güzel bir sürprizle karşılaşmanın kendisini daha da sevindirdiğini belirten İrfan Kalay da şunları söyledi: "Umarım Rabb'im bunların gerçeğini de yerinde görmeyi nasip eder.

500 yıllık Kabe örtüsü olduğunu öğrendim, gördüm, mutlu oldum. Herkesin ziyaret etmesini görmesini tavsiye ederim."