Uzmanlardan velilere uyarı

Uzmanlar, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, okula yeni başlayacak öğrencilerin velilerini uyardı. Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal velilere, "Her zaman çocuğunuza yanında olabileceğiniz hissini verin ama birkaç günden fazla onunla derse girmeyin" uyarısında bulundu.


Kırtasiye zinciri NT'nin uzmanlarından Baykal, eğitim-öğretim yılının yaklaştığı şu günlerde öğrencileri heyecan sardığını belirterek, "Öğrencilerin büyük bölümü heyecan yaşarken aileler de masraflar ve okula uyum sorunları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Okul yaşamının ilk adımını atarken çocuklar farklı tepkiler geliştirebiliyorlar. Eğitim maratonunun ilk basamağı sayılan bu güzel başlangıçta birçok sorun yaşanabiliyor" diye konuştu.

Çocukların okula başladığında yeni bir döneme girdikleri için anne-babanın desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Baykal, öğrencilerin
beklentilerinin nedeninin aşırı ilgi gördüğü ev ortamından kendisi gibi çok sayıda kişiyle aynı ortamı paylaşmasından kaynaklanabileceğini söyledi.

Okula alışma döneminin kısa sürede atlatılması için öğretmenle iş birliği yapılmasının önemine değinen Baykal şunları dile getirdi:

"Her zaman çocuğunuza yanında olabileceğiniz hissini verin ama birkaç günden fazla onunla derse girmeyin. Çocuğunuzun içindeki korkuları yenmesi için sabırlı, soğukkanlı ve kararlı olun. Kesinlikle agresif tutumlar geliştirmeyin. Onu okula gitmesi için cesaretlendirin. Okula gitmek istemediğinde açık ve anlaşılır konuşarak, sebebini öğrenmeye çalışın. Korku ve tedirginlik 2 haftayı geçerse destek almayı ihmal etmeyin."