Anne olabilmek için bunu yapıyorlar

Geleneksel beklentiler ve kariyer baskısı arasında sıkışan Tayvanlı kadınların bir çoğu, erteledikleri evlilik ve çocuk planlarını gerçekleştirebilmek adına, yumurtalarını dondurmak için doğum kliniklerine başvurmayı tercih etmeye başladılar.

MasterCard'ın yayınladığı rapor doğrultusunda 14 Asya ülkesi arasında kadınsal işgücü olarak önde olan Tayvan'ı Yeni Zelanda ve Avustralya izliyor.

1980'li yıllarda evlilik yaş ortalaması 24'lerdeyken, içinde bulunduğumuz yıllarda bu ortalamanın 30'lara yükselmesi, ekonomideki yavaşlamasıyla beraber iş güvenliğinin azalması, çalışan kadınların yumurtalarını dondurarak saklama yöntemini kullanmasını tercih etmeyi yaygınlaştırdı.

3 sene önce bu tekniğe başvuran şirket yöneticisi Linn Kuo yaşadığı durumu 'Bu kararı verirken başlarda ne kadar emin olmasam da geç evleneceğimi ve anne olmak istediğimi biliyordum. Bu yüzden bu yöntem benim için en doğru olanıydı. Annem öldükten sonra anne olmanın ne demek olduğunu daha iyi anladım. Fakat işimle eş zamanlı yürütebildiğim bir ilişkim yoktu. Kararımı verdim ve yumurtalarımı dondurmayı seçtim' şeklinde anlatıyor.

Hsinchu kentinde bulunan e-Stork kliniğinin direktörü Lai Hsing-hua, geç evlilik yapmış olan birçok hastanın konuyla ilgili sorduğu sorular üzerine yumurta dondurma işlemine ihtiyaç olduğunu farketmiş. Hsing-hua, bu yöntemi kullanılarak hastaların yumurta donörü arama ihtiyacını da aza indirdiklerini belirtiyor.

Hsing-hua, beş yıl önce bu yöntem için kliniklerine başvuranların sayısının sadece yirmi olduğunu belirtirken, şimdilerde ise ayda en az yüz kişinin başvurduğunu, gelişen teknolojiyle işlemlerin kolaylaştığını ve bu işlemin ucuz maliyeti sayesinde daha yaygınlaştığını belirtiyor.

ÜNLÜLER DE BU YÖNTEMİ TERCİH EDİYOR

Kariyerlerinin zirvesinde olan birçok ünlü isim de bu yöntemi tercih ediyor. Şimdilerde annelik heyecanı yaşayan Kim Kardashian ve 40'lı yaşlarında olan Sofia Vergara gibi tanındık isimler anne olabilmek için yumurtalarını dondurmayı tercih edenlerden.