Göstericilere ateş açıldı

Kahire, Dimyat ve İsmailiye kentlerinde göstericilere ateş açıldı. Ölü sayısı 34'e yükseldi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler'in de dahil olduğu Darbe Karşıtı Birlik'in ülke genelinde protestolar düzenleme çağrılarının ardından bugün başkent Kahire'de gösteriler başladı.

Kahire'nin batısında Giza'daki bir caddede darbe karşıtlarının gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında göstericiler üzerine ateş açıldı, onlarca yaralı var.

Ayrıca Mısır'ın İsmailiye kentinde "Gazap Cuması" gösterilerine katılan darbe karşıtlarına ateş açılması sonucunda en az 6 kişi öldü.

BİNLERCE KİŞİ RAMSES MEYDANINDA TOPLANDI

Mısır'ın başkenti Kahire'de binlerce kişi, 623 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamları protesto etmek için Ramses Meydanı'nda toplandı.
Cuma namazı sonrasında başkentin çeşitli bölgelerinden "Kahrolsun askeri yönetim" sloganlarıyla Ramses Meydanı'na yürüyen protestocuların sayısı her geçen dakika artmaya devam ediyor.

Önceki gün katliama sahne olan Adeviye ve Nahda ile Tahrir meydanlarında herhangi bir hareketlilik gözlemlenmezken, polis ve güvenlik güçleri tank ve zırhlı araçlarla birçok bölgede önlem aldı.

Güvenlik güçleri, ülke genelinde düzenlenecek protesto eylemlerinde, emniyet birimleri ve devlet binalarına yönelik saldırılara gerçek mermiyle cevap verileceği uyarısında bulundu.

Darbeye Karşı Koalisyon, ülke genelinde protesto eylemleri düzenleneceğini duyurmuştu. İskenderiye başta olmak üzere birçok şehirde ilerleyen saatlerde büyük gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor.

Müslüman Kardeşler Sözcüsü Cihad el Haddad, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, darbeyi protesto eden göstericilerin "Kahire'nin tüm camilerinden" çıkarak Ramses Meydanı'nda toplanacağını belirtti.

Müslüman Kardeşler yetkililerinden Eşref Abdülgaffar ise, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevine iade edilinceye kadar protestolarına devam edeceklerini söyledi.

Bir protestocu da, güvenlik güçlerinin bir katliam yaptığını belirterek, gösterilere Müslüman Kardeşler adına değil, İslam ve insanlık adına katıldığını ifade etti.

Ramses meydanında yoğun duman

Mısır devlet televizyonunda yer alan görüntülerde, başkent Kahire'deki Ramses meydanında çevreyi saran duman ve kalabalık göstericiler görülüyor.