Devletten tam destek

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon davasında müebbet hapse mahkum olan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'a destek çıktı. Gül ve Erdoğan, davanın da henüz bitmediğine dikkat çekti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bayram namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı. Bayram namazı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ergenekon davasında müebbet hapse mahkum edilen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili düşüncesinin arkasında olduğunu söyledi.

ONLARI TARİH AFFETMEZ

Erdoğan, "Ben o zaman kanaatimi çok açık, net ifade ettim ve o kanaatimde herhangi bir sapma söz konusu değildir. En önemli savcı en önemli hakim millettir. Ve yargıda da hep son söz milletindir ve son sözü millet söyler. Yargıtay'ın vereceği karar da aslında nihai değildir. Dolayısı ile temenni ederiz ki adalet yerini hakkı ile bulsun" dedi. Erdoğan, bir süre önce, "Başbuğ'a terör örgütü üyesi diyenleri, tarih affetmez" demişti. Sonbaharda Türkiye'de Gezi olayları benzeri olayların yaşanabileceği iddialarını değerlendiren Erdoğan, "Bu tür yollara tevessül edenler şunu özellikle bilmeleri gerekir ki bu ülke tüm güvenlik güçleri ile gereken cevap ne ise bu cevabı haddini bilmeyenlere verir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın diğer açıklamaları şöyle:

BAŞBUĞ'A ÜZÜLÜYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ için üzüntü duyduğunu belirten Gül, "Beraber çalıştığımız sayın Genelkurmay Başkanı'yla ilgili üzüntü duyuyorum. Ama dediğim gibi kesin değildir bunlar, kanun yolları hep açıktır. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde gerek Yargıtay gerek diğer safhalarda varsa bütün yanlışlar hepsi düzeltilir ve kamuoyunun vicdanını tatmin edecek kararlar çıkar" dedi.

DEĞERLİ KOMUTAN

Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ'a yöneltilen 'terörist' suçlamasını içine sindiremediğini belirterek, "Bir Genelkurmay Başkanı'na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim suçlama duyulduğunda da vicdanlarda yer bulmamıştı. İlker Paşa çok iyi yetişmiş, çok değerli bir komutandır" dedi