2013-2014 YURTKUR Kredi-Burs Başvuru Tarihleri Açıklandı

YURTKUR Kredi-Burs Başvuru Tarihleri Açıklandı.KYK Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı ARA SINIF öğrenciler için YURT başvuruları 01 Temmuz - 12 Ağustos 2013 tarihleri arasındadır.

Yüksek lisans, doktora, ön kayıt, özel yetenek, yatay, dikey geçiş sınavı ile yükseköğretim programına girecekler için 09 Eylül- 22 Eylül 2013.



ARA SINIF öğrencilerinin ise 09 Eylül - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında YURT MÜDÜRLÜKLERİNE başvuru yapmaları gerekmektedir. EK KONTENJANLA yerleşecek öğrenciler ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra başvuru yapabilirler. ARTIK YIL öğrencilerinin ise 09 Eylül - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında YURT MÜDÜRLÜKLERİNE başvuru yapmaları gerekmektedir.


BURS/KREDİ başvuruları 29 Temmuz - 29 Eylül 2013 tarihleri arasında kyk.gov.tr adresinden yapılacaktır.


Tüm başvurularınızı Kurum internet sayfası kyk.gov.tr adresinden yapabilirsiniz


Öğrenim Kredisi nedir?


Yüksek öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.


Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.