PKK ve Suriye kolu PYD hakkında şok eden iddia!

PKK ve Suriye kolu PYD ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Terör ve güvenlik uzmanı Doç. Dr. Mahmut Akpınar, KCK 'nın son dönemde Türkiye'deki çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. PKK 'ya katılımın arttığı yönünde bilgi aldığını söyleyen Akpınar, "Son 3-5 ay içerisinde çok sayıda gencin örgüte katıldığı bilgisini alıyoruz. PKK'ya katılım sayısının, örgütün en parlak olduğu dönemlerden dahi 3-4 kat daha fazla olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Akpınar, örgütün çözüm sürecinden elde ettiği kazançlardan birisinin de, Suriye 'de fiili durum oluşturmak olduğunu kaydetti. PKK'nın taktik icabı Türkiye'deki çözüm sürecine girdiğini ileri süren Akpınar, "Çözüm sürecini planlayan daha büyük iradeler, bütün tabloları masaya yatırarak bir plan yaptı. Suriye'ye ağırlık vermek için Türkiye'de böyle bir sürece girildi. Türkiye'de çatışmasızlık ilan edilirken, Suriye'de fiili bir yapı kotarıldı. Ama bu arada da Türkiye'nin içinde KCK dediğimiz yapılanma hızla çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'den devşirilen çocuklar, Kuzey Irak üzerinden Suriye'ye götürülüyor. Savaşa giriyorlar" ifadelerini kullandı.

Bugün'de yer alan habere göre PYD ’nin Suriye'de 7-8 eğitim kampı açtığını aktaran Akpınar, "Sonraki adımda sınırdan Türkiye'ye saldırılar olabilir. Burası militan üreten ve Türkiye'ye ihraç eden bir bölge haline gelecek. En büyük hata güvenlik tedbirlerini elden bırakmak oldu” dedi.