Terör çözülürse Doğu ve Güneydoğu Anadolu da ekonomi PATLAYACAK

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, terörün ortadan kalkmasının ardından güneydoğu ve doğu ekonomisinin adeta bir patlama yaşayacağını söyledi.

Denizli’ye gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ilk olarak Denizli il protokolü ve işadamlarıyla biraya geldi. Ziyarete Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve işadamları da katıldı. Ekonomik değerlendirmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan çözüm sürecinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin amacının akan kanın durması olduğunu belirten Çağlayan, “Bu sürecin amacı Türkiye’nin siyasi ve ekonomik anlamda gerçek performansına erişe bilmesini sağlamaktır. Bu dönemde herkesin barış yapıcı bir ortamda olması gerekir. Bu çözüm sürecinin Türkiye’yi barışa ve huzura götüreceğini temenni ediyoruz. Süreç çok uzun soluklu olacak. Bu gün gelinin nokta Türkiye açısından hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok önemlidir. Bu süreçte provokasyonlar olabilir, ancak milletimiz bu konuda son derece kararlı. Bu çözüm süreci ancak Türkiye sevdası ile olurdu. Hükümetimizde tüm birimleriyle bu sevgiyi göstermiştir. Bu süreç siyaseten nereye giderse gitsin bedeli ne olursa olsun, ödemeye hazır olduğumuzu yeter ki Türkiye bu işten kurtulsun noktasındayız. Süreci delecek sözler ifadelere Türkiye halkı kulak asmayacaktır. Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz” dedi.

‘PKK, TÜRKİYE İLE BAŞ EDEMEYECEĞİNİ ANLADI’
PKK terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’ın yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Bakan Çağlayan şöyle konuştu: “Çözüm sürecinde detaylarla uğraşmamak lazım. Önemli olan işin aslıdır. Bugün gelinen noktada, 8 Mayıs itibariyle çekilme olacağı ifade edildi. PKK terör örgütü Türkiye ile baş edemeyeceğini anlamıştır. Bu bunun göstergesidir, bunu herkes iyi okusun. Türkiye bu konuda kararlı olduğunu ve ne kadar büyük bir devlet olduğunu ortaya koymuştur. İfade edildiği şekilde Türkiye’den çıkışlar yapılsın ve süreci hepimiz beraber izleyelim. Bizim bu konuda olmazsa olmasa olmazlarımız, kırmızıçizgilerimizin hepsi bellidir. Milletimiz bu konuda çok rahat olsun. Sonunda kazanan Türkiye olacaktır.”

‘GÜNEYDOĞU EKONOMİSİ PATLAMA YAŞAYACAK’
Sürecin ekonomiye olan katkısından tüm Türkiye’nin faydalanacağını ifade eden Bakan Zafer Çağlayan, “Bu çözüm süreci doğu ve güney doğu bölgesinde ekonomisine çok önemli katkı sağlayacak. Doğu ve güney doğuya gelen katkı zaten Türkiye ekonomisine gelecektir. Çünkü terörü için harcanan parayı hepimiz biliyoruz. Terör getirdiği sebepler ortadan kalktığı zaman doğu ve güney doğu ekonomisi adeta bir patlama yaşayacaktır. Türkiye ekonomisi de büyük patlama yaşacaktır. Bununda ilk işaretlerini almaya başladık saten. Şu anda doğu ve güneydoğuya yatırım teşvik patlaması yaşanıyor” diye konuştu.

Türkiye’de yapılabilecek yerli otomobil ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çağlayan sözlerini şöyle tamamladı: “ Türkiye ekonomi ve siyasi istikrarıyla sadece otomobil değil, uçuk ve helikopterini yapacak bilgiye ve birikime ve güce sahiptir. Bizim yerli otomobildeki arayışımız öyle bir marka olsundu o markayı söylediğimizde Türkiye akla gelsin. Otomotiv sektörünün bunu yapacak gücü ve zekası var. Ancak dışarıdan kendilerini lisans verenlere göbek bağı olanlar bu cesareti gösteremeye bilirler. Çünkü bu insanlar ancak lisans verenlerin izniyle adım atabilirler. Ben bu cümleleri seçerek kullanıyorum. Biz bu göbek bağının ortadan kalkmasını istiyoruz. Bu göbek kordonunu kopartalım. Bu konuda kendilerini farklı alemlerde görenler olabilir onların işi rast gelsin Allah onların yardımcısı olsun, gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Ama herkesin her şirketin Türkiye’ye karşı mesuliyet olduğun unutmasın. Bu ülke sayesinde holdingler olmuştur” dedi.