Arabanız varsa vergi borcunuz da varsa haberler kötü

Vergi borcu olan 5 milyon araç sahibi için harekete geçildi. ya vergi borcunuzu ödeyin ya da arabanızı satın devlet el koyabilir.

Yıl sonuna kadar toplam 7.4 milyar liralık MTV tahsilatı elde etmeyi planlayan Maliye, ilk taksitödemesinin yüzde 33'lerde kalması üzerine, MTV borçlusu araç sahiplerini yakın takibe aldı.
Star'da yer alan habere göre 2012 yılı sonu itibariyle 4 milyon düzeyinde bulunan MTV borcunuödemeyen mükellef sayısı, ocak ayı sonu taksidini ödemeyen mükelleflerle birlikte 5 milyona ulaştı.

Maliye Bakanlığı , MTV hedeflerini tutturmak için geçen yıl olduğu gibi borçlu araç sahipleriniyakın takibe aldı. Bu ay kira geliri elde eden mükelleflere mektup gönderen Maliye, nisandanitibaren de MTV'sini ve trafik cezasını ödemeyen mükellefleri mektup ve SMS yoluyla uyaracak. Tüm uyarılara rağmen borcunu ödememekte direnen mükelleflere ise haciz işlemleri yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen projeye göre, internet aracılığı ile araçlara ipotek konulabilecek.
Ayrıca, MTV borçları yüksek tutarlara ulaşan mükelleflerin hesaplarına e-haciz getirilmesigündeme gelecek.