Laz Ziya itiraf etti.

Sarayburnu'nda öldürülen Sierra'nın katil zanlısı Laz Ziya lakaplı Ziya T.'yi MİT, Suriye'de yakaladı.

Sarayburnu'nda öldürülen Sierra'nın katil zanlısı Laz Ziya lakaplı Ziya T.'yi MİT, Suriye'de yakaladı. Ziya T., Esad'a karşı savaşmak için geldiğini söylemiş ve sağır dilsiz taklidi yapmış.

İstanbul'a 8 Ocak'ta geldikten sonra 21 Ocak'ta bir anda ortadan kaybolan ve cesedi 2 Şubat'ta Sarayburnu'ndaki tarihi surlarda bulunan Amerikalı amatör fotoğrafçı Sarai Sierra'nın katil zanlısı Suriye'de yakalandı.

100 TL İLE HATAY'A GİTTİ

Vatan'ın haberine göre; Polis, belden aşağısı çıplak halde ve başına sert bir cisimle vurulmuş olarak bulunan Sierra'nın katil zanlısını bulmak için, bölgedeki tüm mekansız kişilerin izini sürdü. Yapılan incelemede, o bölgede yaşayan Laz Ziya lakaplı Ziya T.'nin yüzünde yara izleri olduğu ve ardından ortadan kaybolduğu bilgisine ulaşıldı. Sierra'nın üzerinde de Ziya T.'ye ait kan damlası bulundu. Polis Ziya T.'nin memleketine gittiği ihtimaline karşın Karabük'e gitti ve Ziya T.'nin ablasında 2 gün kaldıktan sonra aldığı 100 TL harçlıkla 8 Şubat'ta Hatay'a gittiğini belirledi.

SAĞIR VE DİLSİZ BİRİ VAR

9 Şubat'ta Hatay'a giden ekipler Laz Ziya'nın 16 Şubat'ta yardım alarak Suriye'ye geçtiğini tespit etti. Polis başta MİT olmak üzere, Amerikalı CIA ve Özgür Suriye Ordusu'na da zanlının görüntülerini ve bilgilerini verdi. Özgür Suriye Ordusu, Laz Ziya'nın bir asker arkadaşıyla buluştuktan sonra Reyhanlı'dan Suriye'ye geçtiğini öğrendi.

Muhalifler üzerinden gelen bir bilgi MİT'i harekete geçirdi. Türkiye'den savaşmak üzere gelen bir kişinin yanında sağır ve dilsiz bir kişinin bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçildi. Ziya T.'nin Halep yakınlarındaki bir kasabada bir adreste saklandığı bilgisi teyit edildi. Muhalif ordusu içerisine giren MİT elemanları, Ziya T.'nin kaldığı bölgede yaptığı keşfin ardından katil zanlısını kaldığı adreste yakaladı.

ASKERİ KAMUFLAJ GİYDİRDİLER

Muhalif grupla birlikte yola çıkan istihbarat birimleri, Ziya T.'ye dikkat çekmemesi için askeri kamuflaj giydirerek 2 günlük bir yolun ardından Suriye'de Atme kasabasında muhaliflere teslim etti.

Ziya T., MİT'in kontrolünde muhaliflerle birlikte Türkiye'ye getirildi. Bu gelişme Hatay İstihbarat Şube birimlerine de bildirildi. Bunun üzerine Hatay polisi Ziya T.'yi Reyhanlı'daki bulunduğu adreste gözaltına aldı.

"ÇOK TİNER ÇEKMİŞTİM"

Ziya T., istihbarat birimleri tarafından alınışının ardından, resmi olmayan ilk ifadesini muhaliflerin kameralarına verdi. Ziya T., "Tineri çok kullanmıştım. Bir kadının gezindiğini gördüm. Kadın üzerime geldi. Sert bir şeyle kafasına vurdum. Üzerime kan sıçradığını hatırlıyorum.

Kendime geldiğimde öldüğünü anladım. Saklamaya çalıştım. 9 gün oralarda gezdikten sonra önce Karabük'e oradan Hatay'a kaçtım. Burada daha önce tanıdığım Suriyeli arkadaşım ile buluştum. Beni Halep'e geçirdi. Bir ay yanında kaldım. Fakat kendisi böyle bir şey yaptığımı bilmiyordu" dedi.