Pos cihazı ve yazarkasa bir arada

MT Bilgi Teknolojileri, yeni Nesil EFT POS özellikli Mobil Yazar Kasa Vera-Delta’yı çözüm ortağı DenizBank ile iş dünyasının kullanımına sunuyor.

MT Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Cardtek Genel Müdürü Murat Güzel'in katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında EFT POS özellikli mobil yazar kasa Vera-Delta tanıtıldı.

Yapımı ve geliştirilmesi üç yıl süren ve bütünüyle Türk mühendislerin ürünü olan bu gelişmiş EFT POS özellikli mobil yazar kasa, sektörde bir ilki temsil ediyor. Vera-Delta ile tek bir cihazdan aynı anda yazar kasa ve POS işlemleri gerçekleştirilebilecek. Vera-Delta, yazar kasa ve POS fişlerini aynı hibrid blok yapı üzerinden kesebilen teknolojisi, mali ve banka verilerini eşleştirebilen mimarisi ile devlete ölçülebilir, güvenilir ve denetlenebilir bir otokontrol sistemi sunuyor.

Basın toplantısında konuşan MT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak "2008 yılında Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı yayımlandıktan 16 ay sonra EFT POS özellikli mobil yazar kasanın Ar-Ge çalışmalarına başladık. Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve geliştirilen cihazımız, aynı anda yazar kasa ve POS işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Dünyada ilk olan ve tek bir elektronik mimari içinde birbirinden bağımsız iki farklı teknolojinin, yazar kasa ve POS işlemlerinin bir arada kullanılmasına imkan sağlayan bu entegre sisteme 40 milyon dolar yatırım yaptık" dedi.

Murat Sancak sözlerine şöyle devam etti; "Projeye başlarken ülke ekonomisine sağlayacağımız katma değer ve ayrıca dünyaya göstereceğimiz başarı örneği heyecanımızı artırmış ve azmimizi daha da güçlendirmiştir. Hummalı ve özenli çalışmamızın sonunda geldiğimiz bu noktada üstün teknoloji ürünü olan ve yüzde yüz Türk mühendisleri tarafından geliştirilen EFT POS özellikli mobil yazar kasa Vera-Delta dünyada tarih yazacak"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise toplantıda yaptığı konuşmada, yazar kasa POS'un hem POS cihazı hem de fatura kesen bir yazar kasa olarak ekonomiye önemli bir destek sağladığını belirtti. Ateş, "DenizBank olarak, ülkemiz ekonomisinin can damarı niteliğindeki KOBİ'lerimizin, esnafımızın güçlenmesi, bankacılık sistemi içinde daha fazla var olmaları ve hak ettikleri en iyi hizmeti almaları yönünde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. yazar kasa POS da, KOBİ Bankacılığı alanında edindiğimiz tecrübelerin ışığında, KOBİ'lerimizin yasal süreçlere hızla adapte olmalarını sağlamak amacıyla destek verdiğimiz ve çözüm ortağı olduğumuz bir ürün. KOBİ'lerimizin işlerini çok daha verimli ve pratik şekilde yürütmelerine olanak sağlayacak avantajları bir araya getirdiğimiz yazar kasa POS, aslında tüm işletmelere akıllı çözümlerle değer katacak bir hizmet olarak öne çıkıyor.

Bununla da kalmıyor, kayıt altına alınacak ekonomik sistem ve bu şekilde artacak vergi gelirleriyle, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bireysel refahına katkı sağlıyor. Bu bağlamda, DenizBank olarak bir kez daha, vatandaşlarımız, işletmelerimiz ve ekonomimiz için değer yaratacak, hepimiz adına kazan-kazan durumu oluşturacak bir hizmeti hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Toplantının sonunda MT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, projenin en büyük destekçilerinden olan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş'e ve Smartsoft Genel Müdürü Murat Güzel'e ayrıca teşekkür etti.