ŞIRNAK EN POPÜLER İL

Şırnak valiliğinin hayata geçirdiği projeye göre öğretmenler şırnaktan ayrılmak istemiyorlar.

Şırnak Valiliği'nin kırsal bölgelerde 150 gün gibi çok kısa bir sürede inşa ettiği 400 adet dayalı döşeli ve kaloriferli ikamet merkezleri görenleri şaşırtıyor. Şırnak'ın kırsal bölgelerine atanan öğretmenler yanlarında valizlerinden başka bir şey getirmeden kendileri için her detayın düşünüldüğü bu ikamet merkezlerinde barınıyor. Gelişmiş kentlerin köylerinde bile olmayan bu ikametlerin Şırnak gibi etrafı geçit vermeyen dağlarla çevrili kentin köylerinde kısa bir sürede inşa edilmesi bir başarı öyküsü olarak değerlendiriliyor.
ÇEKİLİŞSİZ KURASIZ PİYANGO
Vali Vahdettin Özkan'ın Şırnak'a ilk atandığı dönemde gerçekleştirdiği bir köy ziyaretinde; köy okulunda görev yapan bayan öğretmenlerin kalacak yer bulamadıklarından şikayetle merkeze tayin istemeleri, Eğitim İkamet Merkezi Projesi'nin fitilini ateşledi. Böyle bir durumda, büyük öncelik tanıdığı kırsal kalkınmada eğitim seferberliğini gerçekleştiremeyeceklerini anlayan Vali Özkan, hemen kaynak aramaya koyularak, Milli Piyango İdaresi'ne ulaştı. Vali Özkan, Eğitim İkamet Merkezi Projesi'ni ilgililere anlatınca destek buldu. Milli Piyango'nun reklam için ayrılan ödeneğinden verilen bütçeyle, 42 merkezde 150 günde 400 dayalı döşeli Eğitim İkamet Merkezi yaptırılarak hizmete sunuldu.
BAŞARI ARTACAK
Köy okullarındaki devamlı öğretmen değişimi, okullarda öğrenim gören öğrencilerin eğitim faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etki yapıyordu. Bu projeyle, şehre gelir gelmez ayrılmayı düşünen öğretmenler dönemi sona erdi. Motivasyonunu sadece eğitime ayıran öğretmenlerin yetiştirdikleri öğrencilerle projenin meyvelerinin kısa sürede alınacağı belirtiliyor.
İnşa edilen merkezlerin girişinde bulunan çok amaçlı salonlar köylerde yaşayan vatandaşların da uğrak yeri. Belirli günlerde gelen uzmanlar köylülere başta sağlık olmak üzere, eğitim, tarım vb. konularda bilgilendirip eğitim verecek. Böylelikle Eğitim İkamet Merkezi Projesi adına uygun bir işleve kavuşacak.