Suikastta CIA ve MOSSAD parmağı

Afganistan ve Irak'ı işgal eden ABD, Ortadoğu'yu karıştırmaya devam ediyor. Ortadoğu'da kendisine karşı olan Müslüman ülkeleri sindirmek için korkunç tezgahlar düzenleyen işgalci ABD, 1990 öncesi adeta iç savaş yaşayan ve 1990'dan sonra huzur bulan Lübnan'ı CIA ve MOSSAD'ı kullanarak ülkedeki barışı baltalamaya çalıştı.
Önceki sabah başkent Beyrut'ta Lübnan eski Başbakan'ı Refik Hariri ve 12 iki kişinin ölümüne neden olan bombalı suikastin, CIA ve MOSSAD tarafından gerçekleştirildiği ihtimali giderek güçlendi.




SURİYE HEDEF GÖSTERİLİYOR
Bombalı saldırının hemen ardından ABD ve İsrail taraflarından yapılan açıklamalarda Suriye'nin hedef tahtasına oturtulması akıllara soru işaretleri getirdi. Suikastın hemen ardından İsrail Dışişleri bakanı Silvan Şalom ve Washington'a bağlı yetkililer tarafından üst üste yapılan açıklamalar, "suikastın Suriye tarafından gerçekleştirildiği izlenimi oluşturularak Suriye ve Lübnan karşı karşıya getirilmek isteniyor" iddialarını güçlendirdi. Ayrıca suikastın şimdiye kadar adı duyulmayan ve isminin başında Suriye ibaresi olan " Büyük Suriye'de Zafer ve Cihad" adlı bir örgüt tarafından üstlenilmesi de, MOSSAD ve CIA'nın daha önceden tezgahladığı suikast oyunlarını hatırlattı.
ESAD: BU HAİN SALDIRI BİR TEZGAHTIR
ABD'nin İran'dan sonra düşman ilan ettiği Suriye, Washington'dan gelen suçlamalara anında tepki gösterdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Bu hanince saldırıyı kınıyorum. Bizim kesinlikle bu suikastle ilgimiz yoktur. Suriye ile Lübnan'ın arasındaki kardeşliği bozmak için gerçekleştirilen bir oyundur" dedi.
EL KAİDE: SALDIRI SİYONİST
MOSSAD'IN YENİ OYUNU
Öte yandan El Kaide örgütünden de Hariri'nin MOSSAD tarafından öldürüldüğünü tahmin ettiklerine dair bir açıklama geldi. Bir internet sitesine gönderilen açıklamada El Kaide'nin kesinlikle bu saldırıyla alakası olmadığı kaydedildi. Örgüt tarafından yapılan açıklamada " Beyrutta'ki mücahidlerimizle bu saldırının uzaktan yakından bir alakası yoktur. Bu saldırı bir MOSSAD ve CIA organizasyonudur. Müslümanlar Amerika ve İsrail'in oyunlarına karşı dikkatli olmalıdırlar. Beyruttaki mücahidlerimizin görevi araçları havaya uçurmak değil, Irak ve Filistin'de zor durumda olan kardeşlerini desteklemektir" denildi.
Ortadoğulu İslami örgütler:
Suikast MOSSAD ve CIA oyunu
Hariri'nin hayatını kaybetmesine neden olan suikast girişiminin ardından Hamas, İslami Cihad ve Hizbullah örgütlerii, ortak olarak bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride, bölge Müslümanlarının MOSSAD ve CIA'nın oyunlarına gelmemeleri istendi. İslami Cihad'a bağlı üst düzey bir yetkili tarafından basına dağıtılan bildiride:" MOSSAD ve CIA yine iş başında.
Bu hain örgütler Müslümanların arasına nifak tohumları ekmek için boşdurmuyorlar. Refik Hariri'nin öldürülmesi de MOSSAD ve CIA'nın kirli bir tezgâhıdır. Herkes bu oyunlara karşı dikkatli olmalıdır. Ümmet olarak zor durumda olduğumuz bu günler, dayanışma günleridir. Düşmanın kirli oyununa gelmeyelim " denildi. VAKIT
(S)